(фото:Еспресо.рс)

Тако је говорио Додик: Данас – Младић је српски херој! А 1996. дрвље и камење! (видео)

Додик је изгледа потпуно променио мишљење.

Председник Републике Српске Милорад Додик осудио је јучерашњу пресуду Хашког трибунала Ратку Младићу и рекао да она представља шамар српском народу и његовим жртвама.

 

Међутим, иако данас брани Младића и оспорава рад Хашког трибунала, Додик некада није тако мислио!

 

„Младић остаје легенда у српском народу, човек који је своје професионалне и људске способности дао у функцију одбране слободе српском народа где год је он то био. Човек који је командовао војском Републике Српске, и војска која је учинила да се створи Република Српска“ – рекао је Додик после пресуде на доживотну робију коју је јуче изрекао Хашки трибунал.

Међутим, 1996. године у интервјуу РТС-у и појединим медијима, Додик је тврдио другачије.

„Сада читав један народ испашта и у Републици Српској и у Србији зато што се неки Младић тамо одлучио да неће да се преда и да оде на суд. Или Караџић. И онда он каже ја волим српски народ, ђавола он воли“ – био је изричит тада Додик.

Ова изјава нам говори како се лако мења мишљење, односно, како се у датим тренуцима пласира јавности оно што би хтели да чују у одређеном моменту.

 

Хашки трибунал објавио је јуче првостепену пресуду некадашњем врховном комаданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу по оптужници која га терети за геноцид над муслиманима и друге ратне злочине и осудио га на доживотну казну затвора.

 

 

 

 

 

Еспресо.рс

7 коментара

 1. Зар ви из Васељенске нисте јединствен примјер како се мијења мишљење за шаку долара. Није проблем кад се промијени мишљење, него кад се злоупотебљава и манипулише тиме, баш како ви то радите!

  • Bravo Pero očito su rešili rušiti i Milorada da ostanu samo izdajnici on im smeta ko zadnja obrana Srba. Srbi su najveće kukavice ceo svet nam se smeje vode nas izdajnici a narod ćuti. Srpski narod treba novi srpski ustanak i zabranu rada izdajničko zločinačke organizacije SNS koja radi na uništanju Srba i Srbije. Naivni Srbi još jedan šamar posred srpskog obraza još jedno poniženje Srba i Srbije. Sve to uz veliku pomoć Vučića i njegovog SNS-a kome sad nije jasno da je to izdajnička stranka sad je zadnji čas da to svati. Srbinu Ratku Mladiću kao i svim Srbima u haškom kazamatu smrtna kazna neke su jednostavno ubili jer imaju odobrenje od vrha izdajnika koji vode Srbiju u nestanak. Hrvati danima govore na svim tv stanicama o zločinima i genocidu Srba nad hrvatima u Vukovaru i bošnjacima u Srebrenici. U Srbiji nikome od izdajnika ne pada na pamet da brani srpski narod, ne oni su samo strani plaćenici. Od svih bivših republika SFRJ je jedina okupirana i potlačena zemlja koju vode neprijatelji preko domaćih izdajnika Vučića i celog SNS-a. Hrvati, bošnjaci i šiftari su od svojih zlikovaca uz pomoć Haga i Eu od svojih zlikovaca uradili heroje. A nama izdajnici s vlasti poručuju da su ti zapadni đelati naši prijatelji a ne Rusi. O glupi i strašljivi narode do kada ćeš trpit tuđu čizmu na svom vratu? Hrvati gubitnici u svim ratovima dobili su uz pomoć Vatikana, EU i amera svoju nacionalnu državu posle etničkog čišćenja Srba koje Vučić i SNS brane da se pominje u Srbiji. Hrvatska je država samo hrvatskog naroda a na papiru i manjina. Dok je Srbija država svih građana osim Srba kao većinskog naroda. Zapadni moćnici su odlučili da Srbi potpuno nestanu s lica planete da se unište i na tome rade dan i noć. I to uz pomoć domaćih izdajnika iz SNS-a i glupog naroda koji uporna daje glas izdajnicima. Srbi idemo prema svom nestanku ali vi i dalje samo gledajte turske serije i jedite hrvatsko smeće od hrane. Nema nam pomoći sve go kukavica do kukavice u šta se pretvorio moj narod, delite ovo po svim sajtovima, forumima, fejsbuk stranicama i grupama i gde god stignete izdaja ide dalje.

  • Stvarno je bezveze izvlaciti neke recenice koje je doticni govorio,evo meni je isto ostala jedna njegova recenica iz tog vremena koju cu zauvek pamtiti a to je bolje entitet u BiH nego provincija u Srbiji,ali sad je to potpuno drugi covek..Danas je ta njegova partija kao nekad SDS a danasnji SDS je na njegovim pozicijama iz tih vremena,mozda deluje sizofreno ali to su politicqari

 2. Па медији су ту да пишу, помало зајебавају и да нам пишу мудно УДАРНЕ чланке, јер обамрли човек данашњице неће се ни осврнути на неке ствари осим ако га не повучеш за јајца и окачиш му нанос.
  А друго, није само политика „курва“.
  Генерално, човек је једна искривљена, никад организована и превртљива политика.
  Данас мрзи, сутра воли.
  Ко од нас нема пример да му је неко „сметао“ и да га није волио, али је касније променио мишљење и на крају каже „Ето, нисам знао раније да је Сима тако добар човек!“
  Није то само у политици и медијима, него у сваком човеку.
  Уосталом, превртљивост човека је створила данашње медије, а тек онда је дошло до контраудара медија на човека. Медији само пишу по узору на творца.
  Много брате галамимо на те медије, а они постоје само зато што их ми радо читамо. Зато смо их и створлили спрам себе.
  Е, сад! То што неком народу сјебу његове медије и утуре му ГМ медије са стране, то је окупација.
  Васељенска није окупирана, али је прилагођена стандардима да би ми отворили Васељенску.
  Значи, оно је што људи хоће.
  Дакле, драги читаоци, не серте.
  Ријалити у Србији је на нивоу парамецијума али Срби ипак гледају као омамљени.
  Спрам Свеца и Тропар.

 3. Да није Додик овако причао, Американци би морали да оставе за председника Републике Српске радикала Николу Поплашена или сличног радикалског патриоту типа Вучића. Али Додик миц по миц, па се одметне, па Американцима пусти воду низ гузицу. Глупи Американци су могли Поплашена да обраде на време, као што су Вучића, и као што смо ми гледали како је Вучић причао некад, а како сада.
  Сада лепо, сорошоидни новинари једу м.да своја, и са носталгијом се присећају како је Додик лепо причао.

 4. pametni narodi uvek imaju rezervnu varijantu

 5. Па бре за 21 годину и Земља промени ротацију – а да не би Додиг смео причу?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Кружни дебакл и отрежњење

Милорад Додик и Жељка Бисерка Цвијановић доживели су прави шок и дебакл ...

И у Републици Српској почињу протести због горива

Бања Лука-Грађани Републике Српске сутра ће, како је најављено, у 17:00 часова ...