Тереза Меј (Фото: AFP 2016/ Samuel Kubani)
Тереза Меј (Фото: AFP 2016/ Samuel Kubani)

Тереза Меј: Срби кад нам дате Косово нема више промена граница!

Лондон-Лондон сматра да корекција граница Косова и Србије може бити ‘дестабилизирајућа’ и да нормализација односа треба да буде основа за признање ‘независних и суверених држава унутар актуелних граница’.

Британска премијерка Тереза Меј отворено је запретила Србији да мора да призна лажну државу Косово и да никаква промена граница више није могућа.

Лондон сматра да корекција граница између Косова и Србије може бити опасна (!?!) и да нормализација односа подразумева ‘признање независних и суверених држава унутар актуелних граница’. Другим речима, Британија тражи да Београд призна једнострано проглашену независност Приштине и да тим „договором“ не добије баш ништа!?!

Сада је све јасно

Како преноси Радио Слободна Европа, Амбасада Велике Британије у Приштини саопштила је да позиви на корекцију националних граница између Косова и Србије могу бити дестабилизирајући.

„Нормализација односа Србије и Косова пресудна је за безбедност, стабилност и просперитет обе земље, али и ширег региона. Британска Влада верује да то треба да буде основа за признавање независних и суверених држава унутар актуелних граница. Сматрамо да позиви о корекцији националних граница могу бити дестабилизирајући. Велика Британија ће наставити да подржава дијалог који се води уз посредовање ЕУ, са циљем свеобухватног и одрживог решења у корист обе земље“, пише у саопштењу.

Стевица Деђански, директор Центра за развој међународне сарадње, коментаришући ове наводе каже да Лондон никада није скривао своје ставове о Србији.

„Велика Британија увек је кроз историју показивала шта мисли о нама и шта нам жели. Оно што нама Лондон жели исто је као оно што Србији жели усташка НДХ или данашња Хрватска. Надам се да су тога данас сви свесни. Уосталом, нигде у свету не постоје британске инвестиције јер они увек инвестирају у политичаре који издају своју земљу. Јефтиније им је тако! То је репер и за нашу унутрашњу политику. Свако ко је данас против решења косовског проблема, поготово ако нешто успемо да добијемо, јасно је на чијој је страни и ко га плаћа“ – наглашава Деђански.

ЕК: Могуће решење

Интересантно је, међутим, и то што на другој страни Европска комисија индиректно поручује да би прихватила разграничење Србије и Косова.

„Трајно решење значи могуће, одрживо и реалистично решење у складу са међународним правом и нешто око чега Приштина и Београд треба да постигну сагласност. Током дијалога 24. јуна, Хашим Тачи и Александар Вучић имали су интензиван и продуктиван разговор о оквирима споразума о свеобухватној нормализацији односа и сагласили су се да интензивирају рад. Они су 18. јула размотрили остварени напредак и договорили се да се поново састану почетком септембра. Дијалог уз посредовање ЕУ има циљ да подстакне трајну сарадњу две стране и помоћ да остваре напредак на путу ка Европи“ – рекао је Карлос Мартин, портпарол Европске комисије.

Пацоли у тајној посети Црној Гори

Шеф дипломатије лажне државе Косово Беџет Пацоли боравио је пре три дана у тајној посети Подгорици, тврде тамошњи медији.

Како се наводи, Пацоли је лобирао код амбасадора више земаља у Подгорици да помогну у реализацији разграничења Србије и Косова, која је за њега прихватљива под условом да међународна заједница дозволи разграничење Косова са Црном Гором и Македонијом.

Вебтрибуне/Информер

 

7 коментара

 1. КиМ је 99-те подељен од стрвинара који су бомбардовали Србе и то на: франачки део – Север КиМ, јенглезки део – Од Подујева до Приштине и около, усра део доле десно према Прешеву и Старој Србији, ватиканскоитал део лево и швапски део доле јужно.

  https://www.vidovdan.org/info/cia-evo-zasto-kosovo-vredi-dvaputa-vise-od-srbije/

  Све што се сада дешава искучиво је на штету држава које су окупирале Србију. Тако да, наравно, нема промене, зато што је свака промена на њихову штету. Шипци немају ама ич вајде од КиМ. Срби ће КиМ врло брзо вратити уз договор Русије и усре. Не зове се Трамп, по глаголу који се често користи у нас, трампити…

  То ће довести до распада нато-а, јер ће остале учеснице пљачке на КиМ, схватити да је усра ипак не 16-јенглеска колонија, већ држава за себе.

  То ће и довести до нових подела у свету, уситњавања еу од стране колонијалних сила и почетка ww3.

 2. Krvnik + plen + slegnuta prašina = GOSPODIN

  Тереза Меј: Срби кад нам дате Косово нема више промена граница…………obraza nam engleskog

 3. Смрдљиво англосаксонско говно !

 4. А ко каже да ће Срби да вам дају Косово и због чега би требало да вам га дају, НАКАЗО и ВУЦИБАТИНО СМРДЉИВА ?

 5. Може замена Прешево за Скадар.

 6. Dobili ste već od Srba ( drevnih čuvara vedskoslovenskog poretka) ne samo vaše ostrvce već i celu tzv evropu, i nije vam dosta???? Nezasite čandale gutaju svet svojom agresivnom nekulturom i pretvaraju se da su nešto više

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...