Мигранти (Фото: Танјуг)
Мигранти (Фото: Танјуг)

У БиХ ове године ушло више од 42.000 Арапа

Сарајево-У Босну и Херцеговину је за првих седам месеци ове године ушло 42.627 грађана из арапских земаља, а највећи број њих долази из Уједињених Арапских Емирата — 19.887, из Кувајта — 11.103 и Саудијске Арабије — 9.385, пише „Дневни аваз“, позивајући се на званичне податке Граничне полиције БиХ.

На четвртом и петом месту налазе се грађани Катара са 1.531 доласком, односно Јордана, са 721 грађанином који је ушао у БиХ од почетка ове године.

Како се наводи, на основу података туристичких организација, Арапи се у БиХ у просеку задржавају од пет до десет дана, док значајан број њих изнајми или купи куће за боравак и до месец дана, а неки купују и граде некретнине широм БиХ, где су већ изграђена бројна арапска насеља.

У поређењу са прошлогодишњим подацима, то је очити пораст долазака Арапа у БиХ, а лист напомиње да је то први пут да је Гранична полиција БиХ објавила званичне податке о броју долазака арапских држављана у БиХ.

 

 

ТАНЈУГ/СПУТНИК

један коментар

  1. Зашто да не? У Сарајеву сад живи око хиљаду Срба, а било их је око 180.000, па сад има мјеста за арапску браћу колико хоћеш, и за туристе и за оне који остају.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Танјуг)

Глобализација сиромаштва и нови светски поредак: Сценарио за окупацију

Један од водећих интелектуалаца све јачег антиглобалистичког покрета у свету, Мишел Чосудовски, ...

Милорад Додик (Фото: Новости)

Због чега Додик критикује Србију?

Бања Лука-Шта ће нам пет хиљада граничних службеника који не могу да ...