(фото:Јутјуб)

Укидање права на незадовољство: Како се у Србији слама свака побуна против власти? (видео)

У Србији се дешава велика злоупотреба полиције приликом гушења незадовољства грађана и сваког вида протеста, закључак је емисије „Тема“ која се реализује у сарадњи портала Правда и продукције ХелмКаст.

Гости “Теме” били су адвокат Драгослав Љубичановић и учесник протеста због поскупљења горива Бојан Савић.

Савић је говорио о инциденту када га је полиција претресла без основа, што је све документовано и постављено на интернет. Он је рекао да је имао и неријатност приликом подношења пријаве против полицајаца и да му је у полицијској станици прећено.

Љубичановић је рекао да се велика злоупотреба полиције види и из броја полицајац употребљених у појединим радњама како би се ширио страх међу демонстрантима који притом нису били насилни.

„За легитимисање је довољан један полицајац а они су у Бојановом случају послали три патроле због једног возила“ – рекао је Љубичановић додајући да је реч о чистом покушају застрашивања.

У емисији је указано да постоји велика вероватноћа да је полиција неовлашћено прислушкивала и пратила поједине учеснике протеста јер су се  припадници МУП-а појављивали и на местима где није боло окупљања и блокада саобраћаја, а где су се мање групе људи договарале (чак и у парку далеко од саобраћајница).

У другом делу емисије тема је била рад “Паркинг сервиса” и злоупотребе приликом издавања дневних карти, што је друго име за казне које ово ЈП издаје грађанима, као и незаконите радње приликом њихове наплате. Посебно је постављено питање како је могуће да МУП доставља радницима Паркинг сервиса податке власника возила и по ком основу.

Аутор и водитељ емисије је уредник Правде Игор Маринковић

Игор Маринковић/Правда

 

један коментар

  1. Narod placa policiju a oni slusaju izdajnike na vlasti, treba da nestanemo sa lica zemlje kad smo govna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Глас Русије)

Ипак ће Запад да исцрта нове границе на Балкану, а Србија ћути и клима главом, скраћена и огољена

Београд – Од Берлинског конгреса, кад су велике силе нацртале нову мапу ...

(Фото: srbijadanas.net)

Приштина има црвене линије, а Београд?

Да ли власт која то не схвата заслужује да буде више и ...