Горан Весић и Синиша Мали (Фото: Танјуг)
Горан Весић и Синиша Мали (Фото: Танјуг)

Весић одбрусио новинарки: НЕ ПРЕКИДАЈТЕ МЕ, НЕМАТЕ НА ТО ПРАВО! Кандидујте се на изборима, па ћемо се расправљати

Градски менаџер Горан Весић је, одговарајући на питања о извештају Савета за борбу против корупције, рекао да то тело није надлежно, да је њихов извештај о приходима Београда нетачан и паушалан, а на потпитање новинарке Н1 поручио јој да се учлани у странку и кандидује ако жели да се расправља са њим.

ДС и СНС пљују се преко мртвог Ђинђића! Ко за 8 година није подигао споменик и зашто?
Уз Еспресо апликацију ни једна друга вам неће требати. Инсталирајте и проверите зашто!

Коментаришући налазе Савета о ненаплативости накнада за грађевинско земљиште, Весић је прво навео да Савет, иако је у питању тело чији је оснивач Влада Србије, “није властан” да о томе расправља.

Иако упитан да прокоментарише стање прихода од 2011 до 2015, којима се Савет бави у свом извештају и конкретним приходима Града по основу закупа земљишта, станова и локала, градски менаџер је искористио прилику да се похвали садашњим стањем касе и истакне да је ситуација много боља него за време Драгана Ђиласа.

 

На потпитање новинарке Н1, Весић је рекао да га “не прекида” јер на то “нема право”.

“Ако хоћете да се расправљате учланите се у странку и онда се кандидујте!”. А кад му је новинарка на то одговорила: “Нећемо да се вређамо”, градски менаџер је рекао: “Не, хоћемо! Јер ви мене вређате. Не можете тако да се понашате!” иако је новинарка само поставила питање.

 

„Што се тиче Савета за борбу против корупције они су у извештају навели два случаја када је у питању Дирекција за грађевинско земљиште, две фирме где су наводно нестала нека потраживања. Рецимо та потраживања су нестала, како они кажу, 2013. године у јулу на основу решења које је тада потписао тадашњи градоначелник Београда Драган Ђилас“, казао је Весић.

Савет за борбу против корупције утврдио да је 566,4 милиона динара, колико су фирме Пивеј инвест и Со-ло инвест дуговале граду Београду за закуп грађевинског земљишта једноставно избрисане из каснијих извештаја, без назнака да је дуг икада измирен.

На тврдњу новинара Н1 да су потраживања према извештају нестала 2015. године, Весић је поновио да су 2013. године раскинути уговори са њима и да су те фирме ослобођене потраживања.

 

„Према томе јасно вам говори како се паушално понашају”, навео је он.

Весић је коментарисао и наводе да се пословни простори у центру града од више стотина квадрата наплаћују по 300 евра. Као пример организација које, по закону, имају право да плаћају 20 одсто од пуне цене, навео је само невладину организацију Кућа људских права и Независно удружење новинара Србије.

Весић је поновио да су наводи Савета нетачни и паушални као и да то тело не може да контролише било чије приходе, а на констатацију новинара Н1 да је у питању тело Владе Србије, Весић је навео да они користе нетачне информације а новинарки је поново поручио да се “следећи пут кандидује” како би могла да му поставља питања,

На крају је поручио и да Савет за борбу против корупције није добио тачне извештаје од Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда.

 

 

Еспресо.рс/Н1

8 коментара

 1. VESICU TURCINE NAPUSI SE KURCINE!

 2. Pa, i ona!
  Zar takvu velicinu i umni govor da prekine, Boga ti!?
  Dzibercina usmrdjena, mnogo su pobesneli, mnogo!

 3. Сви политичари Србије раде по законима које им је ЦИЈА дала. Морају ако хоће привилегије. Дакле, раде за привилегије и ништа више од тога. Политичке одлуке они нити доносе нити спроводе.
  Дакле, данас су српски политичари сви редом „џиброње“.
  То је нормално када сте под окупацијом Америке.
  А новинари Србије, сви до једног, такође раде као „џиброње“.
  По ЦИЕНЕН стандардима.
  То је нормално када сте под окупацијом Америке.
  Дакле, расправе новинара и политичара у Србији, два припадника џибер српске класе, нису ни најмање нити интересантне нити чудне.
  Гола говна једни, размазана говна други.
  Српски отпад.
  Нормално је да под окупацијом Америке на површину испливају говна једног народа.
  И у просвети и у САНУ и у влади и у медијима и у ….народу.
  Америка то вешто ради и најбољи лек је почистити говна, али да се то не би догодило, Америка нам је узела лопате. А кинеске лопате вреде таман колико и кинески кишобрани.
  Опростите вас два новинара у Србији који сте поштени.

  • @ Потсетник,
   Све се слажем, и о џибер српској класи, и о српским говнима нарочито.
   Само да додам да законе није дала ЦИА, законе је дала ЕУ у приступним обавезама. 100% закона који су донети од 2.000 (можда и раније), донети су по упутствима ЕУ која су обавезна. Као овај који се сада припрема о „родној равноправности“. Биће то прави пример како дебилни закон прави дебиле од релативно нормалних људи. То је оно шетање опанака, не што су Турци радили. Те законе би требали назвати „Закони за Саботажу друштва“.
   Преко тих потписаних приступних договора, ЕУ има право да контролише њихово спровођење, па ако се не спроводе добро има право и да уведе санкције. У том стилу је Ђелић и потписао приступне обавезе. То се најбоље уочава у Енергетској Заједници, којој смо приступили не знам зашто, са обавезом да слушамо како треба уредити ЕПС, како правити фирме Србијагас, колико поскупити струју….. Међутим, многи то не виде или неће да виде, а новинари не смеју о томе да пишу. А зашто новинари то не смеју да пишу? Зато што су подгузне муве.

 4. IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

  Političare i novinare u…………gasne komore!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Па весић може да се дрзне на незаштићену жену а што се није дрзнуо на синишу малог или лажовчину вучића. Па због таквог понашања које постоји само и једино у анархији ми и јесмо овде где смо али после тога видећемо се али и расправљаћемо се.

 6. Kakva seljacina taj vesic! Zar novinar(ka) mora da bude clan SNS ili da se kandiduje za izbore (?!) pa da moze da pita nesto u vezi korupcije; ovoga nema ni na Novoj Gvineji…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хаос у Београду: Пљускови на Новом Београду, потоп на Чукарици (фото)

Београд-Невреме праћено пљусковима захватило је нешто пре 19 сати делове Новог Београда, ...

Суд у Београду осудио хрватске навијаче а они сутра поново долазе

Београд-Прекршајни апелациони суд у Београду одбио је жалбе навијача “Торциде” из Сплита ...