Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)
Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић за шиптарске медије: Неће више српска деца гинути због Косова

Београд-Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ни Косово ни Србија немају децу за рат и да је време ратова окончано.

 

Вучићу, не силуј грађане у здрав мозак терају те да се одричеш Косова и Српске

Говорећи о питању територије Косова и Метохије, Вучић је рекао да оно што траже Албанци је да им припадне 100 одсто територије Косова.

 

“Зашто ви мислите да би праведно разграничење требало да буде 100 одсто територије Косова у односу на на 90 одсто или са 50 или 30 одсто.

 

Вучић заборавио да је он власт: Србија је погрешним корацима практично ставила печат на косовску независност!

Једноставно дозволите људима да имају своје другачије мишљење”, казао је Вучић у интервјуу за приштинску телевизију “Клан Косова”.

Он је додао да у мањи број људи у Србији мисли да треба признати независност Косова, али да велики број људи мисли да цело Косово припада Србији, док велики број људи сматра да треба задржати “замрзнути сукоб”.

 

“Не знам шта значи замрзнути мир, који једног дана треба одмрзнути и имати поново сукоб”, казао је Вучић и додао да “ни ми ни ви, немамо децу за рат и није време ратова и стога ми имамо потребу да разумемо једни друге”.

 

 

 

Вучић је рекао да Заједница општина са српском већином не представља ни претњу, нити “боснизацију” Косова, како је до сада много пута оцењено.

“Каква претња. Сачекајте, зашто је претња? То смо потписали као нешто обавезно за приштинску страну, а не као претњу, јер су за нас веће претње били сви ови споразуми које смо потписали и остварили”, казао је председник Србије у интервјуу за приштинску телевизију “Клан Косова”.

Он је оптужио косовску страну да није испоштовала споразуме који су потписани.

 

“Тачно је да нисте испунили и ви очекујете да будете саговорници када нисте остварили то што сте потписали”, рекао се он.

Говорећи о споразуму о енергетици, Вучић је казао да тај споразум не постоји.

“Било је различитих предлога неколико пута, али не постоји споразум и обавеза из споразума у Бриселу”, казао је Вучић и додао да се у Бриселском споразуму наводи да ће се разговарати о споразуму о енергетици и телекомуникацијама.

 

Косовски лидери треба да кажу Албанцима да они неће моћи све да добију, већ да и они треба нешто да изгубе, рекао је он.

Вучић је додао да је “био фер и није лагао”, да је рекао да Србија треба изгубити много тога како би се стигло до компромиса, боље будућности и да је српска страна то показала тиме што је спровела све постигнуте споразуме.

 

 

Дневни журнал/Бета

3 коментара

  1. За Србију

    Овај психопата нема везе са мозгом. Лупета, али наводи воду на свој издајнички млин. Хоће да нас скува. НЕМА ПРЕДАЈЕ!

    https://www.youtube.com/watch?v=UOA4Z9AK824

  2. Zar u Srbiji nema niko normalan da kaze ovom moronu da Kosmet nije njegova prcija i da on nema pravo da otudji nijedan pedalj Srpske teritorije.To mu ustav ne daje za pravo.Ustav mu daje obavezu da sacuva sve delove drzave kojom rukovodi.Zasto pricati o podeli Kosmeta kada je on pod rezolucijom 1244 deo Srbije.Ostvi Vucicu da se neko pametniji bavi Kosmetom ne nasedaj na zapadne zamke kojim zele da mi stavimo potpis na papir.

  3. NE IGRAJTE SE, SRBSKOM SVETOM ZEMLJOM !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Тереза Меј (Фото: AFP 2016/ Samuel Kubani)

Тереза Меј: Срби кад нам дате Косово нема више промена граница!

Лондон-Лондон сматра да корекција граница Косова и Србије може бити ‘дестабилизирајућа’ и ...

Руски медији: Вучић под притиском ЕУ већ признао Косово, не сме да каже народу, а смета му руско њет!

Београд/Москва – Председник Србије Александар Вучић, приликом обиласка фабрике за прераду меса ...