Милорад Мирчић (Фото: ФоНет)
Милорад Мирчић (Фото: ФоНет)

Запад спрема грађански рат у Војводини

Милорад Мирчић (Фото: ФоНет)

Милорад Мирчић (Фото: ФоНет)

Београд – Српска радикална странка упозорава грађане Србије на опасност која јој прети од актуелног режима, јер београдски квислинзи, по сценарију из Вашингтона и Брисела, у Аутономној покрајини Косову и Метохији припремају нови егзодус Срба, а у Аутономној покрајини Војводини грађански рат са циљем свођења Србије на Београдски пашалук, изјавио је на конференцији за новинаре Милорад Мирчић, потпредсеник Српске радикалне странке, наглашавајући да су последњи догађаји у Новом Саду важан део тог плана.

Као што је 2004. године, у време погрома над Србима на Косову и Метохији, Запад организовао протесте по Војводини, по истом сценарију сада организује скупове да би пребацио пажу са јужне покрајине на споредно питање нечије оставке. Индикативно је и време: то се ради управо када у преговорима настаје пауза и када Хашим Тачи уз подршку Еулекса може да спроведе нови прогон Срба, које неће заштитити ни српски министар полиције, ни министар војни – рекао је Мирчић.

Потом, како је истакао, долази на ред Аутономна покрајина Војводина, где се, користећи социјални моменат, међунационалне односе и неке одлуке које се најављују, припремају сукоби у обрисима грађанског рата. „Велика је опасност да незадовољни сељаци блокирају путеве, да им се прикључе они који су остали без посла, незадовољни и опљачкани грађани, а да се са друге стране нађе још незадовољнија полиција, која за бедне плате, треба да брани овај режим и да са путева склањасељаке и грађане. То неминовно мора да изазове сукобе у којима ће ударити комшија на комшију – упозорио је Мирчић.

Српска радикална странка зато апелује на све актере на политичкој сцени да је Косово и Метохија питање свих питања и да док се то не реши, морају да покажу висок степен толеранције и сачувају мир.

62 коментара

 1. Sada kontam i zasto Ameri sele ambasadu iz Beograda. Nista se ne desava slucajno…

  • Селе је из Кнеза Милоша на Дедиње, и то није амбасада него тврђава, нисам могао да верујем када сам видео колика је.

   • Aleksandar D.Andjelkovic

    После Косова нам, наиме, следи и одузимање Војводине. Подсетио нас је на то Иштван Пастор, председник Скупштине Војводине и председник Савеза војвођанских Мађара: „Није Косово једино отворено питање, иако је можда најкрупније. Очигледно је да постоје и проблеми везани за статус Војводине, њено финансирање, као и за процес реституције и рехабилитације. И ти проблеми једном се морају сагледати и решити.“ И додао је,да се јесенас већ договорио са Јелком Кацином и Штефаном Филеом да закључци о статусу Војводине убудуће буду укључени у годишње извештаје Европске комисије о Србији.Остаје да Дачић са Тачијем договори предају Космета и да дају назив тој издаји Србије,а обојица су се већ изјаснили да је најприхватљивије решење као између Источне и Западне Немачке из 1972.год.о узајамном признавању и чланству у УН.Проблем је само што је Аденауер није био конвертит,за разлику од Николића,па је раније Уставом обезбедио и ситуацију за сједињавање свог народа!Није као Дачић убеђивао Немце да са тим Уставом испод мишке пробају да шетају из једне у другу.Код нас је све то обрнуто,прихватамо ћутке издају,!!!

   • Ту где су се преселили је сада седиште ЦИА-е за Балкан, само нико о томе ништа не говори, јер нико и не сме…

  • ocokoljic dejan ivanjica

   da ste mi zivi i zdravi nije to i nece biti nikakva ambasada vec nato komanda za ceo balkan,zna to vrlo dobro ova bagra i fukara sto sluzi okupatoru a ne srbskom narodu i drzavi.

   • Планирана зграда команде НАТО за југоисточну европу је СИВ. Ту информацију сам добио од једног пуковника још 1999 године за време НАТО бомбардовања, када ме у разговору питао „Знаш ли која је најбезбеднија зграда тренутно у Београду?“ И гле чуда, остала неакнута.

  • Ko ti rece da pale iz Beograda? Sele se u drugi deo grada!!!

 2. Александар Јовановић

  Kontaj malo bolje.Američka ambasada seli se iz Knez Miloševe na Dedinje,još uvek Beograd.

 3. ne laje kera radi sela, nego radi sebe! kakav gradjanski rat….pajticeva prica….sve samo da se zaplasi narod!

 4. Amerikanci su veliko zlo! Ne bi me iznenadilo da imaju plan i za Rašku oblast! Ono što mi definitivno nije jasno je zbog čega ta Amerika ima pik na Srbiju koja je mala i prilično nemoćna zemlja!? E, Kolumbo, j****m te radoznalog, bolje bi bilo da su preko velike bare Indijanci nego ovi krvoločni Jenkiji!

  • Vec ODAVNO JASNO. Hillary Clinton je rekla da se moraju ispraviti greske Rosevelta, predsjednika US koji je nakon rata pristao na ponovno uspostavljanje Jugoslavije, ali tako federirane da bi se onda nakon perioda Titove vlasti raspala. To je navodno bila greska, jer je dozvolila Srbima (!) da ojacaju!

   Nista nije novo pod suncem. Dokumenti, i to obilni, postoje iz Vatikanskih izvora i njima podredjenim/naklonim, u kojima se sistematski urgira „suzbijanje“ i „periodicno iskorjenjivanje“ Srba sizmatika. Problem je, Srbi nikada ne cuju ono sto NECE da cuju.

   Tome se treba dodati i beskompromisni stav UK protiv sirenja Ruskog utjecaja u Evropi, osobito na Balkanu, i svaki prodor Rusije na Mediteran. Stara Austro-Ugarska i Vatikanska mrznja prema Rusiji je prenesena na mladu Njemacku drzavu, iako su stare Njemacke drzavice odrzavale dobre odnose sa Rusijom. Ali nova Njemacka je trazila savjet i podrsku svojeg starog rodjaka, Austro-Ugarske, i tako postepeno preuzela mnoge anti-Ruske stavove. Isto tako su Engleski stavovi prema odnosima u „starom svjetu“ utjecali na formaciju vanjske politike Amerike.

   U zizi je Srbija — bila i ostala. Jer Srbija NECE da shvati da nema izbora — ili Rusija ili unistenje. Od samog dana oslobodljenja od Turaka svi neprijatelji su se oglasili sa velikom „zabrinutoscu“. Od Vatikana do Austrougarske, od Francuske do UK i Njemacke. Zasto? Odjednom su svi shvatili da bi nezavisna Srbija mogla stvoriti za njih geopoliticku KATASTROFU nakon koje Evropa ne bi nikada bila ista. Srbija — kao JEDINA nezavisna pravoslavna zemlja na Balkanu — je postala slobodna da se udruzi sa Rusijom, da postane dio Rusije, i stvori emocionalan i sigurnosni centar pravoslavlja na Balkanu.

   Zato Srbija jos dan danas mora NESTATI. Jer je to jedini garant da cjela Evropa ostane zapadna i pod kontrolom zapada. Katolicki Slaveni nisu uopce problem, i potpuno prihvacaju tu dominaciju, kao i gubitak svog Slavenskog identiteta — osim za potrebe turizma. Rumunija je stoljecima „obradjivana“ kao „Romanskog“ porjekla, dakle neslavenskog i ne-Balkanskog. Tako da i sama pravoslavna crkva Rumunije mora da se povinuje ideji da je to zemlja „zapada“, jer nema alterantive. Bugarskoj je bio nametnut njemacki princ odmah nakon oslobodjenja, i Bugarska elita je isto tako sklona da trazi svoje utociste na zapadu, bez obzira na pravoslavlje, jer nema alternative. Makedonija je u potraznji svog identiteta, otrgnuta od svega sto je bilo povezano sa Srbijom. Crna Gora je otrgnuta od svega Srpskog. A Grcka je vec odavno iskazala svoju ljubav prema Anglo-americkim krugovima, i u tim krugovima imala je ulogu da brani civilizaciju od „slavenskih hordi“. Usprkos pravoslavlju, to je zemlja koja sebe danas ne moze zamisliti saveznikom Rusije.

   Kada se razbije Srbija — Kosovo, Vojvodina, Raska, Republika Srpska — sto preostane od Srbije biti ce neznacajan komadic koji nece moci promjeniti kurs nestanka pravoslavlja na Balkanu. Cak i da tada taj preostali komadic dodje k sebi, i poveze se bezrezervno sa Rusijom, to od nikakve vrednosti nece biti ni pravoslavcima ni Rusiji. Rusija ce morati da gradi poslovne veze sa bilo kojom drzavom koja ce vladati svim tim komadicima u buducnosti.

   Srbija jos do dan danas ima isti plan. Ako udje u Evropsku Uniju, onda su joj granice osigurane, i nece biti rasparcavanja — to jest, osim Kosova. I politicari su zakljucili, da i Kosovo unutar EU ne mogu biti problem za Srbiju — i da ce tako Srbija opstati cjelovita.

   To je PUKA MASTA. Srbija po US planovima nece nikada postati clanica EU — osim kao Beogradski region. Ali Srbija se — na insistiranje Vasingotona/Brisela — mora odrzavati na „putu“, da bi se postepeno potpuno porobila, i temeljito rascjepkala. Kako se je Srbija vec u svjetu oznacila kao „krivac“, ta dezignacija ce se koristiti za SVE buduce sukobe u samoj Srbiji. Cjela iluzija Srpskih elita je ta vjera da ce EU zastititi Srbiju protiv rasparcavanja — dok u stvari to vodi kompletnom rasparcavanju.

   Igre sa Moskvom su malo djetinjaste. Kao da kazu Evropi da i Sribija ima prijatelja, ali Srbija najvise voli „Evropu“, pa ocekuje da ce i Evropa voliti Srbiju — i vraca se u Brisel.

   Sva historija, sve izjave, svi dokazi — ne postoje za Srbe. Narod sam NECE i ODBIJA da shvati HISTORIJSKU enormnost unistenja Srpskog naroda SAMO u zadnjih dvadeset godina. Sve glave su duboko zakopane u pjesak.

   Nema Srbiji drugog izlaza vec da se poveze sa Ruskom Federacijom. I to na konkretan nacin, da postane clanica Federacije na razini republike. Tada bi Srbija ostala cjelovita, i imala bi priliku da postepeno rjesi pitanje Kosova. U prvom stepenu, osigurani bi bili svi na sjeveru. Zatim bi se kroz UN sproveli koraci da se osiguraju Srbi i svetinje, i tako dalje. Kao clan Federacije, lokalna vlast bi ojacala, autonomastvo nestalo, i kriminal — politicki i ekonomski — bi bio pod kontrolom. Republicka vladavina bi upravljala cjelom teritorijom, ali ne u sferi vanjske politike i odbrane. Od ekonomije i financija, od energetike i transporta, od zdravstva i obrazovanja — sve sfere bi dobile pomoc za tranziciju i oporavak svojih vlastitih kapaciteta.

   I nocna mora zapadnih geopoliticara bi se ostvarila. Sve zemlje Balkana sa pravoslavnim stanovnistvom bi imale u svom centru veliku silu — koja bi na njih utjecala pozitivno ne samo ekonomski vec i politicki i duhovno. To bi okupilo ne samo region, vec bi isto tako rjesilo sva pitanja Evropejstva u Ukrajini. Ujedinjenje pravoslavlja od Balkana preko Ukrajine do Rusije i dalje na mnoge Centralno Azijske zemlje — preokrenulo bi geopolitiku Evroazije.

   Zato se i ubacuju gluposti kao „Srbija ne granici sa Rusijom“, kao da je to danas uopce vazno u novim svjetskim integracionim procesima i multi-polarnom svjetu. Danas se odbrana ne osniva na pjesadiji, vec na bazi tehnologije koja vec polako prelazi u svemir.
   Integracije regija su NEMINOVNE, da li milom ili silom. Srbija se „integrira“ silom prema Zapadu, da se spreci prirodnija integracija sa Rusijom. Srbiji na zapadu preti potpuno sigurna smrt ne samo kao drzava, vec i kao idenitet — da se izbrise sjecanje na sopstvenu historiju. Srbija — kao i druge zemlje Balkana — vec do sada su zrtve primitivnog zapadnog nametanja historije, simplifikacije svega da bi se narod ubjedio da na tom tlu ne pripadaju — da su dosli od nekuda — da im je ovo samo privremeni boravak.

   Nista nije slucajno u zapadnoj politici. Sve je vec stoljecima isto — ali Srpski narod koji je jedva progledao svojim ocima ovaj svjet nakon stoljeca Tuske okupacije — nije se snasao. Krvavo se je borio za tudje interese, misleci da su sopstveni. Velikom ironijom sudbine, nakon grozota prvog svjetskog rata imao je sansu za jacanje svog identiteta, dok je Rusija kakvu je svjet poznao — nestala. I u tom cudnom svjetu, Srbija je bila nagovorena slatkorjecivoscu zapada da ujedini sve narode Balkana za koje tadasnji pobjednici nisu imali drugi plan, niti su znali sto da s njima rade. Tako da su klice unistenje Srpskog naroda na Balkanu unesene u tu tvorevinu. Britanski utjecaj nad Titovom Jugoslavijom je bio ocigledan. Sve se je ostvarilo da bi se jednog dana navodno fiktivne granice pretvorile u stvarne. Sve se je ostvarilo da se Srpska elita odrodi, dok su se elite drugih zbile oko svojih nacionalnih interesa uz konkrentnu, materijalnu, i politicku pomoc Vatikana i svih drugih Zapadnih zemalja.

   I jos nista nije bilo jasno Srbima. A cjelom svjetu je vec ODAVNO sve jasno.

 5. Сутра опет иду да преговарају у Брисел… некеко у тишини се ово појавило:
  .
  Да ли је сво време ово око преговора фарса чији је циљ баш сутрашњи дан, у којој ће сутра наши „преговарачи“ да капитулирају у тишини?
  .
  Као ми смо одбили, али сада ће Приштина као да попусти у нечему безначајном и ми ћемо прекршити Устав и признати независност а то ће нам представити КАО НАШУ ПОБЕДУ, као добили смо оно што смо тражили.
  .

 6. ИСТИ ОВАЈ ЧОВЈЕК ЈЕ ЈУЧЕ ИЗЈАВИО ДА СУ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИТИКЕ Д.С У ВОЈВОДИНИ НЕПОТРЕБНИ,И ЉУДИ СУ МИ СЕ НАЛУПАЛИ МИНУСА КАД САМ РЕКАО ДА РАДИКАЛИ НЕ ЗНАЈУ ШТА ХОЋЕ,И ДА ТАЈ ПРОТЕСТ НИЈЕ ОДРЖАН ПРВИ БИ РАДИКАЛИ РЕКЛИ ЗАШТО СЕ ШУТИ НА СЕПАРАТИЗАМ У ВОЈВОДИНИ.БИЛО БИ ЛИЈЕПО ДА ОВАЈ ЧОВЈЕК ОБЈАСНИ,ШТА СЕ ТО У ЊЕГОВОМ РАЗМИШЉАЊУ ПРОМЈЕНИЛО ЗА 24 САТА!!

  • Они да су знали да образложе своју политику не би били ван скупштине.Једном сам написао и опет ћу.СНС и СРС су само два лонца из исте кухиње.Само што је мањи лонац искочио из већег,па је постао већи од већег.Све је то исто срање само друго паковање.Па изволте лупајте минусе,пошто у лупању може да вам буде раван само садашњи несрећник од председника.Бог помого свим искреним Србима ма где били,па и теби Сале,а и мени.

  • Miting SNS SPS DSS i Dveri u Novom Sadu bio je najgluplji skup održan u Srbiji ikada. Vučićeva rašomonijada za skretanje paznje sa aktuelne izdaje Kosmeta i preuzimanje još većeg kolača vlasti za njegove stranačke podanie.

   • Као што је и данашње издање Курир-а најпатетичније спиновање за Вучића икада виђено у Србији. Жалосно али истинито, ова власт је и хуманитарне акције ставила у службу пропаганде.

 7. Ови наши смрадови на власти све ће да ураде у договору са ДС (мислим на СНС) како би забашурили продају КиМ. Овај шунтави народ као да заборавља да су газде и СНС и ДС у Бриселу! Сутра ће Вучић да нам каже како морамо да се одрекнемо и Војводине због плата. Срамно! И још нешто, свака част СРС што није насела на причу ових гњида из СНС, али ми није јасно како наводно патритске организације (Двери, Заветници итд.) нису провалили о чему се ради. Најжешће су ми Двери које један дан протестују испред Републичке Владе против СНС, а после као комби странка СНС-а, када им затребају дођу испред Владе АП Војводине (мислим и на остале квазипатриоте). Па људи и сенилној БАБИ би било јасно да је у питању покушај СНС да скрене пажњу са КиМ, а ви им дајете ветар у леђа. Још једном свака част Шешељу што их је провалио!

 8. Baš je šteta, ali SVI SU ISTI. Malo trvenja radi predstave za narod, a onda zajedno u kafanu…

 9. Ljudi ta mante se,nece biti nikakvog gradjanskog rata,drugo je to da su neke nacionalne manjine htele da se otcepe,vec ovde se govori o srbima I to politicarima,ne stojim ni za jednu stranku svi su politicari meni isti,dele se samo na dobre I lose,znam neke ljude koji kazu treba da se otcepi Vojvodina kao imacemo vise para,samo neznam kojom racunicom,bilo bi bolje pojedincima koji su na vlasti,a ostalom narodu ne bi bilo nista bolje nego sad,po mom licnom misljenju treba ukinuti skupstinu APV jer to je samo bacanje para,institucije moraju ojacati I nista vise I treba da se radi,vec su se ljudi danas ulenjili,,problem je sto dosta njih I radi,al pitanje je kako radi,znam iz licnog iskustva,Postoji problem sto skolstvo ne prati trziste rada,ljudi nisu upuceni pa imamo prezasiceno trziste trgovaca I kojekakvih zanimanja I sta sad taj trgovac da radi kad nemoze da nadje posao a nikad nista nije radio,ceka da ga pozovu sa biroa…

 10. STA GOD SE DESILO TREBA SPRECITI ESKALACIJU NASILJA MA KAKVA ONA BILA
  TREBA SACUVATI MIR

  JER NATO IMA PLAN ZA VOJNU INTERVENCIJU U VOJVODINI POD PLANOM SRBI UGROZAVAJU NAROD VOJVODINE !

  Ja sam u nekim komentarima ranije pisao o nato planovima za rat u vojvodini ali su svi dislajkovali. Eto vam sad pa gledajte kada krene prva pucnjava !

 11. Душан М. Стојановић

  Битно је да се са радом почиње. Доста је било празнословља.

  Прво мора Приштина и Београд да се очисте, а тек онда Нови Сад.

 12. Dejan!
  Nema vecih nacista od demokratske gamadi, za njih je gebels mala beba u pelenama.

 13. Ja sam cula(nisam sigurna da li je to tacno) da ima 7 podzemnih spratova. Znaci, velika spojunska baza za Balkan i sire je gotova.

 14. oni tebe bombama, a ti ih ranis hlebom…ako tako vam i treba…niste slusali kad sam govorio da beograd mora pasti,jer bez toga nema slobodne Serbije,ali zato pored dve pokrajine nestace i Serbia,jer bombe nato ubica (Uranijum) i dana u dan desetkuje Serbiju…Rossia nece pruzati nikakvu pomoc dok Serbia ne opredeli za nju,ne moze politicari sedeti na dve stolice

 15. Sve fukara do fukare, kvislizni i petokolonasi. Da li neko zna sta je bilo na mestu sadasnjeg novoizgradjenog americkog bunkera i CIA centra za Balkan. Bila je komanda garde narodne armije, koja je porusena tokom bombardovanja. Najelitnija vojska one Jugoslavije, a na tom mestu danas fukare uz pomoc drugih fukara, podigle antisrbsko zdanje, centar moci.

 16. Zajebali su se evropljani Vojvodina je Srpska glavni gran je Beograd a ne Novi sad,Budimpesta,Brisel kakva autonomija Dveri su sto posto u pravu,mnogi kazu nacionalisti a jedini normalni zato kazu da su nacionalisti samo da nebi dosli na vlast

 17. Ovi radikali su stvarno prolupali. Kakav građanski rat? Ni muva se ne čuje iz EU zbog Pajtića. Sve vidim da bi SRS izašao na miting podrške Pajtiću kao što su bili spremni da pljuju u kampanji Nikolića više nego Tadića. Postajete izolovana grupica. Svi nacionalni glasovi u Vojvodini su za smenu Pajtića. Ako se to konačno ne uradi ove godine, pričaćemo uskoro o republici Vojvodini i razgovorima Novog Sada i Beograda(što se već u medijima provlači). Ona Pajtićeva deklaracija je samo povod naravno za njegovu smenu i nema to puno veze sa pričom o Kosovu koja se već danas vraća na velika vrata.

  • SNS i DS kao stranke koje se rukovodi iz istog centra odigrale su jednu režiranu predstavu. DS je krenula po nalogu spolja da otvara pitanje Vojvodine, dok je SNS iz istog centra dobila zadata da reaguje na tu akciju DS, kako bi im dali na znacaju. Jedino Seselj zna šta radi. Narod je naivan, nema pojma. SNS je najveća prevara u Srbiji poslenjih 50 godina.

   • SNS možda jeste prevara, ali radikali su izgubili kompas. Svi su učestvovali na mitingu iz opozicije u pokrajini pa i četnički pokret i mirno su poslali poruku Pajtiću šta ga uskoro čeka. Treba da zahvalimo Bogu što je pitanje Vojvodine konačno otvoreno, jer je ono od izbora na ovamo gurano pod tepih. Potrebna je smena DS-a svuda. SNS u pokrajini vode Mirović i Vučević stari radikalski kadrovi i mislim da bi oni sa DSS-om radili za srpske interse i na ukidanju svih protivustavnih institucija koje je formirao Pajtić i na promeni simbola!

 18. КАКО КАЖЕ ШОЈИЋ БРАЋО СРБИ ЈОШ ВИ НИСТЕ ГЛАДНИ. КАДА ЈЕ БИО МИТИНГ ГЛАДНИХ У БЕОГРАДУ ПРЕ ТРИ НЕДЕЉЕ ПОЈАВИЛО СЕ ПАР СТОТИНА.
  ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ СУ НАЈ ЗАШТИЋЕНИЈА СТРУКТУРА У СРБИЈИ. ГДЕ ИМА ДА ПРИБАВИТЕ ПЕР ДОКУМЕНАТА ЛИСТОВА НЕПОКРЕТНОСТИ И УГОВОРА О ЗАКУПУ И ДА ОД ДРЖАВЕ ДОБИЈЕТЕ ПРЕКО СТО ЕВРА ПО ХЕКТАРУ А ДА У ЊИВУ НЕ МОРАТЕ НИ ДА ОДЕТЕ. ТО ОД ВАС НИКО НЕ ТРАЖИ. У ВОЈВОДИНИ У СВАКОЈ ОПШТИНИ ИМАТЕ ОКО ТРИСТА ГАЗДИНСТВА СА ПО СТО ХЕКТАРА ПРИЈАВЉЕНЕ ЗЕМЉЕ ТО ЈЕ ПО ДЕСЕТ ХИЉАДА ЕВРА ОД ДРЖАВЕ, ТО ЈЕ ОД ПРИЛИКЕ ОКО ХИЉАДУ ЕВРА МЕСЕЧНО, ГДЕ ТО ИМА. ДУПЛО ЈЕ ВИШЕ ОНИХ СА ПЕСТО ЕВРА МЕСЕЧНО СУБВЕМЦИЈЕ, ПЛУС ПРОДАЈА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА НАЈСКУПЉИ У ОКРУЖЕЊУ. ОНИ ДА СЕ ПОБУНЕ, У КОЈОЈ ДРЖАВИ ТО МОГУ ДА ДОБИЈУ.
  У СИВОЈ ЕКОНОМИЈИ РАДИ СКОРО ПОЛА МИЛИОНА ЉУДИ. КАД БИ СПРОВЕЛИ АКЦИЈУ ДА СЕ СВИ ПРИЈАВЕ, ДА НЕ МОРАЈУ ДА ПЛАЋАЈУ НИШТА ДРЖАВИ,ПЕТ ГОДИНА, САМО ДА СЕ СКИНУ СА СПИСКА НЕЗАПОСЛЕНИХ.

  ДОСТА МИ ЈЕ ТЕ ПАТЕТИКЕ, НИГДЕ НЕ РАДЕ, АЛИ ЕТО СНАЛЕЗЕ СЕ КУПИЛИ АУТО ИДУ НА МОРЕ. ВАЉДА ИХ ГРЦИ ЧАСТИЛИ БЕНЗИНОМ А ТУРЦИ ЛЕТОВАЊЕМ.

  ТАЧНО ЈЕ ДА ИМА СИРОТИЊЕ, ОНА ЈЕ УГЛАВНО НА ЈУГУ СРБИЈЕ И ТО КАКО ОНИ КАЖУ ГВОЗДЕНА СИРОТИЊА, ЗБОГ СИРОТИЊЕ У СРБИЈИ СЕ ЈОШ НИКО НИЈЕ ПОБУНИО. БУНЕ СЕ УГЛАВНО ИЗ ПОЛИТИЧКИХ РАЗЛОГА КАО СЕЉАЦИ У ВОЈВОДИНИ ПРЕ ПАР ГОДИНА, СВАКИ ТРАКТОР ВРЕДИ ПО ПЕДЕСЕТ ХИЉАДА ЕВРА И МАЛТРЕТИРАЛИ НАРОД. ШТА ЋЕ САДА КАД 2014 ГОД СТУПА НА СНАГУ СПП, КАДА ВИШЕ НЕМА МОНОПОЛА. КУКУРУЗ ИЗ РУСИЈЕ ЈЕ 13 ДИНАРА КОД НАС. 32 ДИ, МАДА ЈЕ САДА 22 ДИНАРА.

  • Nije bas tako,da nema poljoprivrede ti bi crko od gladi.
   Sve to sto drzava daje poljoprivrednicima duplo se vrati kroz hranu a seljak je uvek u minusu.
   U plusu su samo oni koji su veliki farmeri i imaju preko 100 ha zemlje.
   Ostali svi gube jer je materijal za ishranu stoke preskup kao i nafta.

   U pravu je sojic nismo mi jos gladni,kad izumre skroz poljoprivreda tek cemo se klati za koricu hleba ako se vec ne koljemo

 19. Sonja Liht , Jevrejka . Oni vladaju medijima u svim svetskim centrima pa i „Politikom“.
  Sve sto ste naveli u vasem komentaru, sa sadasnje perspektive , otprilike ide u tom pravcu . Ali jevrejsku predatori se mogu i zaustaviti u tim namerama (sve potoce od njih), ne od strane Srbije posto je Srbija isuvese slaba a tako veliki poduhvat , ali od drugih koji vec pocinju da uvidjaju i razumeju , KO i STA , radi ti sto radi , ne samo u Srbiji vec u celom svetu .
  Mi treba da zaustavima daljnje rapidno propadanje Srbije . Treba da se otkacimo stranih spijuna i domacih izdajnika , za pocetak .
  OTIDJITE NA:www.davidduke.com
  Bicete iznenadjeni koliko David zna …

 20. Radikalima nedostaje diplomatske mudrosti.Istupaju isuvise OTVORENO i KONSTANTNO i NAPADNO se SAMOREKLAMIRAJU. Na primer:“mi Srpski Radikali smo jedini koji …, mi Srpski Radikali smi jedini koji samo ono….“ A NIJE TACNO DA SE SAMO ONI BORE ZA OPSTANAK SRBIJE , ZAR NE ?
  Pitajuci obicmog gradjanina sta misle o radikalima i sta im se ne dopada kod njih, uglavnom odgovaraju , da im je glavna platforma da nas uvuku u novi rat za teritorije koje vise ni u masti ne mogu da se povrate, Karlobag, Virovitica…
  Ja se slazem sa narodom u vezi toga.
  Prilikom protestnog skupa na Trgu republike , Radikali su otisli u Zrenjanin ? Sto se mene tice , to je bio veliki minus i veoma izrazena POLITICKA SEBICNOST.
  To je problem kod srpskog naroda i srpskih politicara(onih patriorskih), PODELE ,KADA gde ih ne sme biti.
  Pretpostavljam , da nisu hteli da se pridruze i po njihovom misljenju daju doprinos (potencijalne glasove)DVERIMA , posto su Dveri organizovale taj protestni skup.
  Svako postovanje gospodinu Seselju .Nama je jasna uloga Haga i da Hag zeli da eliminise Seselja…, ali izjave u vezi njega bi trebalo biti diplomatske(lukave i odmerene) . Sa tako otvorenim izjavama Radikali mu samo odmazu. I trebalo bi da za neko vreme odloze nosenje znacke sa njegovim likom ukoliko misle da ga vide zivog u Srbiji.

  Ja sam negde danas napisala u vezi eksplozija u Bostonu. Obama je izasao i rekao: sada se ovde ne radi o Demokratama i Republikancima , vec o AMERICI! Opste je poznato koliko raznih nacija zivi u SAD-u .
  U ovako istorijskim i presudnim momentima SVI moraju biti ZAJEDNO ZA SRBIJU (neprijatelji i izdajnici se moraju ukloniti i kazniti ili poslati u izbeglistvo). Mora se raditi na svesti naroda da shvate sta je u odredjenom momentu bitno i od odlucujuceg znacaja za nas opstanak.

 21. Ма радикали су странка у гашењу. Као кућа на клизишту. Шта год урадили, на крају ће завршиш у урвини. Имали су историску шансу а нису мрднули даље од естрадне странке, са и без Шешеља. Док је било Минимакса било је и спрдње.

 22. Зато теби велики Србине није сметало да од тровача Петра Матијевића узимаш лову а сви знају у граду да је газда Пера како тепају овом избеглици из Петриње главни финансијер Бојана Пајтића.У јавности причате једно испод жита радите друго,колико сте пара добили за коалицију са жутима у Бачу,где је циљ био да се заштити лопов Томислав Богуновић који је директно са Пајтићем,Петровићем,Елезовићем и осталима умешан у пљачку РБВ и РФВ.Зато вам није сметало док сте од 2004 до 2008 држали Нови Сад предате завод за урбанизам Бори Новаковићу и цело време вршите лоповску кохабитацију са жутима.

 23. Војводина ће пре гравитирати ка Хрватској, као што сад ради Монтенегро, него ка Мађарској… Срби ће се постепено кроатизовати у независној Војводини.
  Углавном, Београд ће бити караула. Нажалост, тако је.

 24. Г-Дејане
  Кога то ране пољопривредници. Кад ми нешто треба ја купим. Нађите ми једног пољопривредника да је дао један џак брашна народној кухињи или џак кромпира у хуманитарное сврхе. Наведите ми место и датум. Ја ћу се јавно извинити. Зашто купујемо кинески лук, азербејџански пасуљ, мађарске кобасице.Ја волим Србију више од наведених земаља а купујем њихове производе јер су до 100% јефтији. То да нас сељак храни то си отрцане пароле.
  Србија јесте сиромашна земља а посебно њена северна покрајина Војводина, али у наталитету ми смо сиромашна зенља за децу за потомство. Алаве сељаке нико није задовољио. Имам комшију Шабана има петоро деце нема ни педаљ земље. Други комшија је Браша паор ради 50 хектара има једног сина. Сад ми кажите чија је светлија будућност, коме она припада.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Вучић и Харадинај (Фото: Аваз)

Неприлагођени у непризнатој надридржави: Срби између Вучића и Харадинаја

Неколико Срба који су пришли БСК (Безбедносним снагама Косова, сепаратистичким оружаним групама ...

Прешево (Фото: Вести)

Шиптари из Прешева траже да им Тачи буде заступник у Бриселу

Прешево – Шиптари са југа Србије гласаће на заједничкој седници скупштине Прешева, ...