Ваљево (Фото: Истинољубље)
Ваљево (Фото: Истинољубље)

Зашто свирају сирене за узбуну у Ваљеву?! (Видео)

Ваљево – Јуче се зачуо језив звук сирена у Ваљеву неколико пута.

У први мах помислисмо да су то сирене које се оглашавају сваке прве среде у месецу због проба приликом пуцања бране Ровни.

Интересантно је да као упозорење грађанима Ваљева почетком сваког месеца иде литија, а затим одмах сутрадан, као потврда оног реченог на литији, огласе се сирене.

Но добисмо убрзо нову информацију: Сирене се оглашавају због спровођења мобилизацијске узбуне резервног састава војске у Ваљеву, Шапцу и Лозници.

Како сазнајемо од људи који су запослени у Војсци, у Ваљево је упућен велики број људи са југа Србије и из Лознице.

У медијима се могло прочитати званично саопштење да се ради о тактичком увежбавању Генералштаба Војске Србије под називом Рудник 2018, у оквиру којег ће организацијске јединице Генералштаба бити размештене ван мирнодопских локација, што је почело јуче ујутро сигналом за узбуну.

Старешине и војни службеници Генералштаба Војске Србије ће ова два дана увежбавати припрему, премештање ван мирнодопских локација и организацију рада на вежбовним местима размештаја.

А зашто се сирена огласила средином маја позивајући резервисте који углавном припадају СНС странци или су њихови симпатизери, да дођу на војне вежбе?

Једноставан разлог, иде врео јуни.

А у врелом јуну, долази време изјашњавања о статусу Косова.

Пошто наређена издаја Косова има да се спроведе у дело од београдских намештеника, врло је могуће да народ бурно одреагује и изађе на улице, те да настане хаос.

Да се то не би догодило, власт је кренула да припрема своју палицу којом ће реаговати на сваки исказани отпор народа предаји Косова.

Зато су се јуче сирене огласиле у скоро целој Западној Србији означивши узбуну резервног састава Војске Србије.

И те сирене заиста треба да звоне за узбуну и не престају да звоне докле и последњег успаваног Србина не пробуде из сна и апатије у коју је запао.

Јер време је последње да се становници ове Богом дане земље тргну док им нису отели и државу и Цркву и потомство и будућност.

Хелена Гранић

6 коментара

  1. Necuveno i skandalozno! Il sto rece Njegos „Moje pleme snom mrtvijem spava“.Dokle braco!?

  2. Pa neka se skupljaju, neka dodje jun i siptarsko kopile potpise izdaju. Izaci cemo pa da se konacno obracunamo. I da se konacno resi mi ili oni.

  3. Сирене за узбуну да би сачували видовитог судију које доноси пресуде у корист снс не читајући закон ове државе СРБИЈЕ који баш ти његови снс усвојили у овој скупштини. Ето кога чува резрвни војни састав. Видећемо да ли ће овако бити и кад велеиздајници буду хтели да признају то њихово Косово.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Први слободни србски дневник

Слободни србски дневник 5.5.2018 (Видео)

Да Бог да да се Комплекс ревитализује! Касарна 17. пука у Ваљеву. Профит јачи од родољубља!

Профит јачи од родољубља: Срушен драгуљ – сведок најславније српске историје

Ваљево – Борба за заштиту, са предлогом за Меморијални центар свих пострадалих ...