(Фото: Твитер)
(Фото: Твитер)

Земљотрес у Јапану: Има мртвих, пожара, нема струје, гаса (видео, фото)

Осака – Три особе су погинуле а више од 200 је повређено данас у земљотресу јачине 6,1 степена по Рихтеру, који је погодио Осаку и друге делове на западу Јапана.

Погинуле су деветогодишња девојчица када се урушио под око базена и две жене од 80 и 85 година, када су зид, односно полица са књигама пале на њих, преноси јапанска агенција Кјодо.

Земљотрес се догодио око 8 часова по локалном времену, а узроковао је нестанак струје, воде и гаса у тој области и пореметио саобраћај.

Земљотрес се догодио на дубини од 13 километара на северу Осаке, а како је Агенција саопштила није узроковао цунами и нису забележене абнормалности у нуклеарним постројењима која се ту налазе.

​Ипак, забележени су мањи пожари у Осаки и префектурама Хјого, Кјото и Мие. Агенција наводи и да је приликом земљотреса те јачине, тешко остати миран, а намештај који није добро учвршћен може да се помера.

Како се наводи, то је био најјачи земљотрес који је погодио тај део Јапана од 1923. године.

Због земљотреса, привремено су затворени аеродроми Кансаи и Кобе, а забележено је и 70 случајева заглављивања људи у лифтовима.

Танјуг

један коментар

  1. Kada je 1923.g. Japan, odnosno glavni grad Tokio zadesio veliki zemljotres u kojem je stradalo oko 125.000 ljudi očevici su beležili da su sutradan deca u savršenom redu dolazila na nastavu, bez panike, crepovi sa palih kuća su im služili kao krede, srušeni zidovi kao priručne table. Nikakvog slučaja krađe nije bilo, uostalom kao ni kod poslednjeg velikog zemljotresa u Japanu 2011.g.
    U nekim drugim delovima sveta, npr. na Haitiju gde se desio razoran zemljotres (2010) ili u SAD kada se dogodio uragan Katrina u Nju Orleansu (2005) desile su se ogromne pljačke i posledični haos. Treba li reći kakva je struktura stanovništva u Nju Orleansu što znači da sve zavisi od sastava stanovništva. Ne pravi se pita od gov….orenja već mora da se zasuču rukavi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Пожар у Грчкој (Фото: REUTERS / COSTAS BALTAS)

Гори Атина: Најмање 50 мртвих, међу њима и доста деце (фото, видео)

Атина – Најмање 50 особа је изгубило живот, а више од 150 ...

(Фото: AP Photo/ Virginia Mayo)

Велики заокрет: ЕУ и Јапан окренули леђа Америци

Брисел-Европска унија и Јапан потписаће свеобухватни трговински споразум којим ће елиминисати готово ...