Југослав Петрушић

Југослав Петрушић: Морамо срушити систем који уништава будућност и слободу (Видео)

13 коментара

 1. ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ..СРБИНЕ.

 2. To se zove „Rimokarolička okupacija“ kao ona petog oktobra 2000 te koju je rimokarolički Zapad proveo preko svojih petokolonaša i kvislinga Vojislava Koštunice i Zorana Đinđića.

  • VRLINA : Nekada SKROMNOST..........danas POHLEPA

   Robovi vole………..okupaciju!

   Za njih je sloboda………naći gazdu koji više plaća!

   Videli smo to kad su im otimali društvenu imovinu……….a oni veselo išli na………….izbore!

   Sve životinjske vrste su pametnije od ljudi………..uključujući i ovce!

   • „METAMORFOYA“ ili ti VRLINA : NekadaSKROMNOST…..danas POHLEPA
    Тебе Овидије најбоље описа када рече да си . Процес развијања од јајета у животиње… („sve životinjske vrste su pametnije od ljudi……..uključujući i ovce“) рече ти и остаде жив.

    • kurcanja,covek je u pravu.demokratija danasnja,kao jedno od „izuma„ gradjanskog drustva,pravi od najveceg dela ljudi obicno stado ovaca.

    • Или што више упознајем људе то више заволјевам животиње.Човек је у праву шта трбуњаш,једино овце имају четири ноге човек две.

   • ma bravo care,pravo u centar.sve je istina sto si napisao.

 3. Javnost u Srbiji vrlo malo zna o teroru nad našim radnicima koje u inostrane kompanije šalje vladajući režim i pretvara ih u „belo roblje“. Tako je od očiju javnosti sklonjen i slučaj slučaj „Azerbejdžan“, gde su radnici iz Srbije doživeli užasnu torturu radeći u građevinskoj kompaniji SerbAz (za koju se pogrešno verovalo da je registrovana u Srbiji) koja je rukovodila poslovima na nekoliko gradilišta u Azerbejžanu. Uglavnom su to bili vrlo mladi muškarci, starosti između 18 i 22 godine iz Srbije i Republike Srpske. Bez novca, radnici su mesecima držani kao pravi zarobljenici, živeli su i radili u ropskim uslovima. Istovremeno, nije im bilo dozvoljeno da se vrate kućama!

  Oko „domova“ u kojima su bili smešteni bila je naoružana straža, a unutra smeštaj je bio ispod svakog nivoa (spavaonice su imale krevet na sprat, u svakoj je spavalo od 12 do 24 osoba), kupanje je bilo zabranjeno do 21 čas, a posle obično nije bilo vode za tuširanje.

  Neretko se dešavalo da u domovima nema ni pijaće vode, a struja je često bila isključena zbog neplaćenih računa. Na kraju im je bilo zabranjeno da izlaze iz domova, ili je to bilo moguće samo uz posebne dozvole. Radno vreme nije postojalo, nekad 12, nekad 15 sati na gradilištu, a u jednom periodu morali su da rade neprekidno po 36 sati.

  Novac nisu ni videli, pa su porodice morale da im šalju da bi mogli da jedu. Muškarci su gubili po 20-30 kilograma, a tri čoveka su umrla. Dvojica zato što nisu imali lekove, a bili su srčani bolesnici, i jedan nekoliko dana pošto se vratio kući; pretpostavlja se od pretrpljenog stresa.

  Sistem kažnjavanja je bio takođe surov i propisan za svaku sitnicu: nenameštanje kreveta – 50 dolara, prestanak rada na jedan minut – 100 dolara, ogovaranje rukovodstva firme – 200 dolara, spavanje van vremena propisanog za to – 500 dolara, odbijanje prekovremenog rada – dodatni radni dani!

  Slučaj „Azerbejdžan“ je dospeo i do suda u Strazburu, ali tako što je tu kompaniju tužila jedna grupa radnika iz takozvanog federalnog dela Bosne i Hercegovine, ali ne i oni stradalnici iz Srbije i Republike Srpske. Zahvaljujući prisnom prijateljstvu vladajućeg režima u Srbiji sa par domaćih tajkuna i pojedinim korumpiranim ministrima u Azerbejdžanu, radnici iz Srbije nisu dobili nikakvu materijalnu satisfakciju za užas koji su preživeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Да ли велеиздајник спрема цензуру интернета и затварања медија пред издају Косова?

Београд – СНП “Наши” обраћа се јавности са сумњом да Александар Вучић ...

„Косово је Србија“ усред Русије! (ВИДЕО)

Уочи прве утакмице репрезентације Србије на Светском првенству у Русији против Костарике, ...